Din indkøbskurv er tom.

Fragt fri levering ved 800 kr. Vi prismatcher alle danske sider/butikker.

Cross & Gravel cykler

Ridley Cross og Gravel-cykler Søger du nye udfordringer væk fra landevejen, kunne en cross eller gravel cykel være din næste cykel.

Ridley´s DNA ligger netop i dette segment af cykelmarkedet, og det er ikke uden grund at de er eksperter lige netop her. Cross er nationalsporten i belgien, og Ridley er Belgisk. Gravel og Cross cyklerne er fantiske fordi de er så alsidige.

De kører fantastisk både på landevejen og i skoven, og kan meget mere end man tror når terrænet bliver mere ”rough”.

Men hvad skal man vælge?

Crosscyklen er den mest hardcore af de to. Primært er rammens geometri til forskel. Både styrevinkel og saddelrørsvinkel er stejlere, og siddepositionen er kortere og kronrøret lavere. Det giver en cykel der styrer fantisk hurtigt i små skarpe sving.

Krankboxen er hævet 10-15 mm som giver lidt bedre pedal-clearence ud af sving. Saddelrørsvinklen giver en god siddepostion når der skal ligges max-power op over små skarpe stigninger, og ud af sving.

Og så er der alle de små ting, der er med til at gøre forskellen. Alle unødvendige flader og kroge er fjernet, sådan at der er færrest mulige ”lommer” pladder kan blive hængende i. Underrøret er lavet fladt på undersiden, så cyklen hviler bedre på skulderen når bommene skal forceres med cyklen på skulderen. Cross-sporten dikterer at dækkene skal være 34mm, så det er Ridley Cross cyklerne designet til.

Kig efter Ridley modellerne X-Ride cantilever, X-Ride Disc, X-Night Disc, X-Night SL Disc.

Alt dette har en pris. Montering af skærme er ikke ”bare lige”. Og langturskomfort er der ikke meget af. Det er ikke for sjov at der er et ”Done in 60 sec” mærkat på en Ridley Cross cykel.

Gravelcyklen er lidt anderledes, og henvender sig til dem der vil køre lidt længere ture.

Der er plads til større dæk, typisk 40 mm, som giver både mere komfort og mere greb. Gravelcyklerne henvender sig til dem der vil køre langt, køre skov, landevej, lidt cross, eller som den perfekte pendler cykel.

Gravelcyklerne fra Ridley er lidt længere i akselafstanden end crosscyklerne, og vinklerne er lidt fladere. Det giver mere rolig kørsel, mere komfort, og mere sikkerhed når nedkørslerne kræver lidt mere kontrol.

Desuden lidt lavere krankbox som giver bedre tyngdepunkt rundt i de lange sving i høj fart. Geometrien ligger generelt tæt op ad den man ville finde på en moderne komfort-racer.

Ridley gravel cyklerne er desuden udstyret med øjer til montering af skærme, og faktisk også til baggagebærer hvis du skal køre med oppakning. (alt efter hvilken model du vælger). På Carbonmodellerne er øjerne gemt pænt på bagsiderne af rørene.

Ridley gravelcykler fås både til 700c hjul, og til 650b hjul.

Kig efter modellerne X-Trail Carbon, X-Trail alloy og X-bow.

Se et lille udvalg af cyklerne HER, på vores Belgian Cycling Club site.

Blev du bare mere forvirret nu? Så jeg hjælper jeg hellere end gerne med at sammensætte din næste Ridley cykel, og til den helt rigtige pris. Mulighederne for konfiguration er ret store. Klaus 60130607

Tabel Liste

Sorter faldende

11 vare(r)

Tabel Liste

Sorter faldende

11 vare(r)